محمدمهدی طهرانچی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا افزود: یکی از اشکالات اینگونه مباحث از جمله بودن یا نبودن پایان نامه ها این است که اغلب مواقع قواعد کلی ایجاد می کنیم.
وی گفت: دانشگاه های کشور سطوح مختلفی از منظر علمی دارند و بر همین اساس باید ابتدا تکلیف زیر نظام های آموزشی از سطوح متفاوت را مشخص و روشن کنیم.
رییس دانشگاه شهید بهشتی افزود: وقتی که صحبت از دانشگاه می شود، تمامی واحدهای علمی را دانشگاه خطاب می کنیم این در حالیست که در بین آنها دانشگاه های سطح یک تا پنج وجود دارد.
وی ادامه داد: این دانشگاه ها به طور حتم در رفتارها، کارکردها و ماموریت هایشان دارای تفاوت هایی هستند و نمی توانیم یک قواعد کلی برای همه این مراکزی که ماهیت متفاوت دارند، داشته باشیم.
طهرانچی یادآور شد: بحث پایان نامه مقطع کارشناسی در دانشگاه های صنعتی بزرگ و معتبر کشور دارای یک ماهیتی بوده و با توجه به ماموریتی خاص تعریف شده و متفاوت با سایر مراکزهای علمی همچون دانشگاه های غیرانتفاعی است.
وی تصریح کرد: معتقدم باید ابتدا به درک و شناخت دقیق این تفاوت ها دست یابیم و سپس تصمیماتی متناسب با این شرایط بگیریم.
رییس دانشگاه شهید بهشتی اظهار کرد: متاسفانه با زیرنظام های مختلف با سطوح متفاوتی دانشجویی برخوردی یکسان صورت می گیرد.
وی گفت: معتقدم اگر ماموریت های صنعتی بزرگ سطح یک کشور را ارتباط بین تحصیل و اشتغال و خلق فناوری و نوآوری بدانیم در این صورت پایان نامه برای آنان لازم و الزامی است.
طهرانچی افزود: اما پایان نامه برای دانشگاه های سطوح پایین تر و یا مراکز علمی ضعیف تر که ماموریتش ترویج علم است، لازم نیست.
محمدرضا مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور پیشتر به خبرنگار ایرنا گفته بود، درخصوص وضعیت پایان نامه ها در کشور برخی مقررات باید تغییر کند به ویژه در مقطع تحصیلی کارشناسی ضرورتی به تهیه پایان نامه وجود ندارد.
به گفته مخبر دزفولی، گزارش های زیادی درمورد سرقت و تقلب علمی به شورای عالی انقلاب فرهنگی می رسد و با توجه به این تخلفات، اعضای شورا بر این باورند که ضرورتی ندارد که دانشجوی مقطع کارشناسی پایان نامه ارائه دهد.
دریافت جزوات، نکات کلیدی، نمونه سوالات، پاسخنامه ها، منابع و کتب کلیــه رشتــه های کارشناسی
و سایر مقاطع دانشگاه های مختلف کشور از سایت سنجش3