اخبار / دانشگاهی / ثبت‌نام در پذیرش بدون آزمون کاردانی فنی و حرفه‌ای آغاز شد به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

ثبت‌نام در پذیرش بدون آزمون کاردانی فنی و حرفه‌ای آغاز شد

<>به گزارش خبرنگار مهر، جزییات ثبت‌نام و انتخاب رشته مرحله پذیرش دانشجو صرفاً با سوابق تحصیلی (معدل کل دیپلم) از ظرفیت خالی‌مانده مهرماه برای برنامه پذیرش کاردانی ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای (دانشگاه ملی مهارت) و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی اعلام شد.

<>ثبت‌نام و انتخاب‌رشته برای ظرفیت‌های خالی‌مانده مهرماه رشته‌های تحصیلی برنامه پذیرش کاردانی ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای (دانشگاه ملی مهارت) و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی سال ۱۴۰۳ که ظرفیت آنها تکمیل نشده، بر اساس سوابق تحصیلی (معدل کل دیپلم) در نوبت بهمن‌ماه صورت می‌گیرد.

<>اطلاعات رشته‌محل‌های این مرحله به شرح جداول ذیل اطلاعیه اعلام شده است.

<>متقاضیان برای اطلاع از شرایط و ضوابط ثبت‌نام و انتخاب رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات پذیرنده دانشجو، لازم است ضمن مطالعه دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته اولیه (منتشرشده در مورخ ۱۷ تیر ۱۴۰۳ و اصلاحیه‌های آن در مورخ ۲۴ تیر و ۲۹ مرداد ۱۴۰۳) و با درنظرداشتن شرایط و ضوابط پذیرش نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته (حداکثر ۳۰ کد رشته‌محل) از امروز شنبه ۲۲ دی تا چهارشنبه ۲۶ دی منحصراً از طریق سایت سازمان سنجش اقدام کنند.

<>یادآوری مهم:

<>پذیرش در این مرحله بر اساس ظرفیت خالی‌مانده رشته‌محل‌های نیمسال اوّل و نیمسال دوم مرحله مهرماه انجام می‌شود. بنابراین در فهرست رشته‌محل‌های این مرحله، رشته‌محل‌هایی با پذیرش در نیمسال اوّل و دوم (مطابق پذیرش شهریورماه) مشاهده می‌شود، امّا در این مرحله تفاوتی در انتخاب رشته‌محل نیمسال اوّل یا نیمسال دوم وجود ندارد و شروع به تحصیل تمامی پذیرفته‌شدگان از نیمسال دوم سال تحصیلی (بهمن‌ماه) خواهد بود.

<>شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو:

<>در این مرحله، پذیرش در رشته‌گرایش‌های تمام مجموعه‌های ثبت‌نامی از جمله مجموعه‌های ثبت‌نامی «۱۲- الکتروتکنیک»، «۱۴- کامپیوتر»، «۱۷- مکانیک خودرو»، «۳۳- حسابداری»، «۳۸- تربیت بدنی» صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی (معدل کل دیپلم) متقاضیان انجام می‌شود.

<>بنابراین تمامی متقاضیان ۵ مجموعه ثبت‌نامی ۱۲، ۱۴، ۱۷، ۳۳ و ۳۸ که واجد شرایط هستند فارغ از اینکه در آزمون شرکت کرده‌اند یا شرکت نکرده‌اند همانند سایر متقاضیان، مجاز به ثبت‌نام و انتخاب رشته‌محل‌های مجموعه‌های ثبت‌نامی مورد نظر خود هستند و ملاک پذیرش، معدل کل دیپلم خواهد بود.

<>هر متقاضی منحصراً مجاز است با توجه به رشته تحصیلی، یکی از مجموعه‌های ثبت‌نامی متناسب با دیپلم خود را که در جدول شماره ۵ دفترچه راهنمای ثبت‌نام مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش مشخص شده است، انتخاب کرده و نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته‌محل‌های آن مجموعه ثبت‌نامی بر اساس جداول رشته‌محل‌های این اطلاعیه اقدام کند.

<>متقاضیانی که به هر دلیل در رشته‌ای غیر از رشته متناسب با دیپلم خود که در (جدول شماره ۵) مشخص شده، در این مرحله از پذیرش ثبت‌نام و انتخاب رشته کرده و پذیرفته شوند قبولی آنان در هر مرحله‌ای از تحصیل که باشند «لغو» تلقی و حق هیچ‌گونه ادعایی را نخواهند داشت.

<>با توجه به مطلب یادشده، لازم است متقاضیان دارای گواهینامه فنی و حرفه‌ای یا کاردانش کد رایانه‌ای ۴ و ۵ رقمی گواهینامه خود را با کدهای ۴ و ۵ رقمی مشخص شده در هر عنوان رشته تحصیلی مقطع کاردانی که در (جدول شماره ۵) قید شده است با دقت کنترل و مطابقت کنند.

<>داشتن گواهینامه پایان تحصیلات دوره متوسطه نظام‌ جدید در یکی‌ از رشته‌های شاخه‌های‌ فنی و حرفه‌ای و کاردانش یا احراز شرایط دانش‌آموختگی در یکی‌ از رشته‌های مذکور تا مورخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ یا دیپلم فنی و حرفه‌ای دوره‌ چهار ساله‌ (نظام‌ قدیم) و یا دیپلم شاخه نظری نظام آموزشی جدید ۳-۳-۶ و نظام سالی-واحدی (متقاضیان شاخه نظری می‌توانند با توجه به توضیحات مندرج در بند بعدی، بند ۴) در مجموعه ثبت‌نامی متناسب با نوع دیپلم خود در این مرحله شرکت کنند.

<>دارندگان مدرک سطح یک حوزوی (برای شرکت طلاب فقط در دیپلم‌های مورد پذیرش در گروه علوم انسانی)، درضمن متقاضیان دیپلم شاخه نظری نظام سالی-واحدی یا ترمی-واحدی لزوماً باید نسبت به ارائه مدرک پیش‌دانشگاهی اقدام کنند. متقاضیان توجه کنند در صورت عدم دریافت دیپلم تا تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ حق ثبت‌نام و شرکت در این مرحله را ندارند.

<>براساس هفدهمین مصوبه جلسه به تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ شورای سنجش و پذیرش دانشجو، دانش‌آموزان دارای دیپلم شاخه نظری می‌توانند در مجموعه‌های ثبت‌نامی متناسب با نوع دیپلم خود طبق جدول شماره ۵ در صفحات ۲۸ تا ۳۶ دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته برنامه پذیرش کاردانی، ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای (دانشگاه ملی مهارت) و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی سال ۱۴۰۳ مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش و بر اساس جداول رشته‌های اعلام شده ذیل این اطلاعیه در این مرحله از پذیرش شرکت کنند.

<>متقاضیان فارغ‌التحصیل شاخه نظری (ریاضی فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی) فقط مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی کاردانی ناپیوسته هستند. امّا در مجموعه‌های ثبت‌نامی مندرج در جدول زیر به دلیل نداشتن پذیرش در مقطع کاردانی ناپیوسته، امکان ثبت‌نام و انتخاب رشته برای دارندگان دیپلم شاخه نظری وجود ندارد.

کد مجموعه ثبت‌نامی ۱۵ ساخت و تولید ۱۸ صنایع فلزی ۲۰ صنایع چوب و مبلمان ۲۱ چاپ ۲۶ صنایع نساجی ۲۷ متالورژی ۲۸ سرامیک ۲۹ معدن ۳۰ علوم دریایی ۳۴ امور اداری ۳۵ تربیت کودک و مدیریت خانواده ۳۸ تربیت بدنی ۳۹ هنر ۵۱ صنایع غذایی ۵۴ حمل و نقل ۵۵ مکاترونیک <>تبصره: متقاضیان دیپلم‌های فنی و حرفه‌ای یا کاردانش مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی کاردانی پیوسته و کاردانی ناپیوسته هستند.

<>- ملاک پذیرش دیپلمه‌های شاخه نظری در این مرحله «معدل کل دیپلم» است.

<>- متقاضیان دیپلم شاخه نظری نظام سالی- واحدی یا ترمی- واحدی لزوماً باید نسبت به ارائه مدرک پیش‌دانشگاهی اقدام کنند.

<>- ضریب تراز معدل در رشته‌های مورد پذیرش در این مرحله برای دیپلم‌های نظری، ۴/۵۱ درصد است.

<>پذیرفته‌شدگان دوره‌های روزانه و غیرروزانه کاردانی ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای (دانشگاه ملی مهارت) و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی سال ۱۴۰۳ می‌توانند در صورت داشتن شرایط عمومی و اختصاصی مندرج در دفترچه راهنما در این مرحله از پذیرش ثبت‌نام و شرکت کنند.

<>این دسته از متقاضیان در صورت قبولی در این مرحله از پذیرش، قبولی قبلی آنان لغو می‌شود و با آنان همانند دانشجوی انتقالی رفتار خواهد شد و باید در رشته قبولی جدید ثبت‌نام و ادامه تحصیل کنند. بنابراین در این خصوص دقت لازم را بعمل آورند.

<>دانشجویان دوره‌های روزانه و غیرروزانه (ورودی سال ۱۴۰۲ و قبل ازآن) کاردانی ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای (دانشگاه ملی مهارت) و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی، می‌توانند در این مرحله از پذیرش شرکت کنند. در صورت قبولی برای ثبت‌نام در رشته قبولی جدید (به‌جز برای قبولین دوره‌های غیرحضوری (مجازی و مجازی‌غیرانتفاعی)) لازم است از رشته قبولی قبلی خود انصراف دهند.

<>دانشجویان اخراجی نیز مانند دانشجویان انصرافی مطابق مقررات مربوط؛ پس از تسویه حساب کامل با مؤسسه‌ ذی‌ربط و همچنین اداره‌ کل‌ امور دانشجویان‌ داخل و صندوق‌ رفاه‌ دانشجویان‌ و در صورت‌ نداشتن‌ مشکل‌ نظام‌ وظیفه‌ (برای‌ برادران) اجازه ثبت‌نام در این مرحله از پذیرش را خواهند داشت. این‌ دسته‌ از متقاضیان می‌توانند تمامی‌ تعهدات‌ مربوط را پس‌ از اتمام‌ تحصیلات‌ به‌ صورت‌ یک‌جا به‌ انجام‌ برسانند.

<>برخورداری از توانایی جسمی متناسب با رشته‌های انتخابی الزامی است.

<>با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبت‌نام به صورت اینترنتی انجام می‌شود، لازم است متقاضیان به وسیله کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب که پرداخت الکترونیکی آنها فعال است، با مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور و پرداخت مبلغ ۲ میلیون و ۸۰ هزار ریال (۲۰۸ هزار تومان) به عنوان وجه ثبت‌نام نسبت به دریافت کارت اعتباری اقدام و مبلغ ۱۰۰ هزار ریال (۱۰ هزار تومان) نیز به عنوان هزینه استفاده از خدمات پیام کوتاه پرداخت کنند.

<>همه متقاضیان «مرد» لازم است در زمان ثبت‌نام و شرکت در این مرحله از پذیرش دانشجو، از نظر نظام وظیفه منعی برای ادامه تحصیل نداشته باشند (مقررات وظیفه عمومی و کد نظام وظیفه جهت درج در تقاضانامه ثبت‌نامی در دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته برنامه پذیرش کاردانی، ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای (دانشگاه ملی مهارت) و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی سال ۱۴۰۳ مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش وجود دارد).

<>ضرورت دارد متقاضیان به شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته برنامه پذیرش کاردانی، ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای (دانشگاه ملی مهارت) و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی سال ۱۴۰۳ به تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳ و اطلاعیه‌های اصلاحات دفترچه (مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش)، توجه کنند.

<>هر متقاضی باید فرم تقاضانامه ثبت‌نام و انتخاب رشته اینترنتی خود را بر اساس برنامه زمانی‌ که از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش اعلام می‌شود تکمیل کند.

<>در صورت انجام صحیح ثبت‌نام و انتخاب رشته، کد رهگیری ۱۶ کاراکتری که در حکم رسید است، از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش در اختیار وی قرار می‌گیرد که نشانگر تأیید مراحل طی شده برای دریافت اطلاعات وارد شده توسط متقاضیان است و متقاضی باید کد مذکور را یادداشت و در جایی محفوظ نگهداری کند. پیشنهاد می‌شود از فرم تکمیل شده خود نیز که دارای کد رهگیری است، نسخه چاپی (پرینت) تهیه کند.

<>به متقاضیان توصیه می‌شود قبل از اقدام به انتخاب رشته‌های تحصیلی در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش، کد رشته‌محل‌های انتخابی خود را که یک عدد چهار رقمی است، به‌ترتیب علاقه (حداکثر ۳۰ کد رشته‌محل) و همچنین سایر اطلاعات ثبت‌نامی خود را در فرم پیش‌نویس مندرج در اطلاعیه درج و سپس به درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش مراجعه تا در مدت زمان کوتاه‌تر و خطای کمتری نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته‌های تحصیلی خود اقدام کنند.

<>انتخاب رشته:

<>متقاضیان در انتخاب مجموعه ثبت‌نامی، لازم است به مندرجات جدول مربوط به عناوین دیپلم‌های مرتبط (جدول شماره ۵ مندرج در صفحات ۲۸ تا ۳۶ دفترچه راهنمای ثبت‌نام برنامه پذیرش کاردانی، ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای و موسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی سال ۱۴۰۳ مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش) دقت کرده و با توجه به کد دیپلم‌های مجاز مندرج در جدول مزبور، یکی از مجموعه‌های ثبت‌نامی را انتخاب کند.

<>با توجه به امتیاز سهمیه بومی که برای متقاضیان هر استان در رشته‌های دوره روزانه و نوبت دوم (شبانه) (به استناد توضیحات صفحات ۲۵ و ۲۶ «ظرفیت پذیرش، نحوه گزینش و سهمیه بومی» دفترچه راهنمای ثبت‌نام برنامه پذیرش کاردانی، ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی - غیرانتفاعی سال ۱۴۰۳ مندرج در درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش) در دانشکده‌ها و آموزشکده‌های تحت پوشش دانشگاه فنی و حرفه‌ای اختصاص یافته است، توصیه می‌شود هر متقاضی اوّلین انتخاب خود را از کد رشته‌محل دوره‌های روزانه و یا نوبت دوم (شبانه) دانشکده‌ها و آموزشکده‌های‌ تحت پوشش دانشگاه فنی‌ و حرفه‌ای‌ واقع‌ در استان‌ بومی‌ خود انتخاب‌ کند.

<>استان بومی متقاضی، همان استان محل‌ اخذ دیپلم‌ متقاضی است که در بند ۱۸ تقاضانامه‌ ثبت‌نام‌ اعلام‌ شده است‌.

<>با توجه به اینکه گزینش نهایی متقاضیان در این مرحله برمبنای معدل کل مدرک دیپلم آنان صورت می‌پذیرد. بنابراین همه متقاضیان لازم است در درج معدل مدرک دیپلم خود در تقاضانامه ثبت‌نامی دقت کنند. در صورت مغایرت و نداشتن نمره، قبولی آنان «لغو» خواهد شد.

<>با توجه به اینکه امکان تغییر و جابجایی پذیرفته‌شدگان میسر نیست، بنابراین لازم است متقاضیان در انتخاب و درج کد رشته‌محل‌های مورد علاقه خود در فرم انتخاب رشته دقت و توجه کنند.

<>مدارک مورد نیاز:

<>مدارکی که متقاضی برای ثبت‌نام و شرکت‌ در این مرحله به آن نیازمند است به شرح ذیل است:

<>- فایل عکس اسکن شده: متقاضی لازم است یک قطعه عکس پرسنلی خود را (با مشخصات ذکر شده در سایت سازمان) اسکن کرده و فایل آن را برای ارسال از طریق برنامه ثبت‌نام اینترنتی آماده کند.

<>۱- عکس ۴×۳ یا ۴×۶ که در سال جاری گرفته شده است (عکس تمام رخ).

<>۲- عکس اسکن شده فقط باید با فرمت JPG باشد.

<>۳- اندازه عکس اسکن شده باید حداکثر ۴۰۰×۳۰۰ پیکسل و حداقل ۳۰۰×۲۰۰ پیکسل باشد.

<>۴- تصویر متقاضی باید واضح، مشخص و فاقد اثر مهر، منگنه و هرگونه لکه باشد.

<>۵- حجم فایل ذخیره شده عکس نباید از ۷۰ کیلو بایت بیشتر باشد.

<>۶- حاشیه‌های زاید عکس اسکن شده باید حذف شده باشد.

<>۷- حتی‌الامکان عکس رنگی و دارای زمینه سفید باشد.

<>۸- عکس خواهران باید با حجاب و صورت کامل مشخص باشد.

<>- مطالعه دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب برنامه پذیرش کاردانی، ویژه دانشگاه فنی و حرفه‌ای و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی- غیرانتفاعی سال ۱۴۰۳ به تاریخ ۱۷ تیرماه ۱۴۰۳ و اطلاعیه‌های اصلاحات مربوط به آن مندرج در درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش و همچنین جداول رشته‌محل‌های مندرج در ذیل این اطلاعیه.

<>- کارت اعتباری ثبت‌نام.

<>توجه: هرگونه تغییری از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش اعلام خواهد شد.



دریافت جزوات، نکات کلیدی، نمونه سوالات، پاسخنامه ها، منابع و کتب کلیــه رشتــه های کاردانی
و سایر مقاطع دانشگاه فنی و حرفه ای و دیگر دانشگاه های مختلف کشور از سایت سنجش3
<>

تاریخ خبر شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳