مقالات /مدیریت / طراحی مدل معادلات ساختاری سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش در سازمان های ورزشی به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

طراحی مدل معادلات ساختاری سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش در سازمان های ورزشی

چکیده
    
     مفهوم سرمایه اجتماعی به پیوندها و ارتبااطات میان اعضای یک شبکه به عنوان منبع باارزش اشاره دارد و با خلق هنجارها و اعتماد متقایل موجب تحقق اهداف اعضا می شود. دانش سازمانی هر آن چیزی است که افراد سازمان درباره فرآیندها، محصولات، خدمات، مشتریان، بازار و رقبای سازمان می دانند. روش تحقیق، همبستگی است. جامعه آماری تحقیق، مجموع کارکنان و واحدهای سازمانی سازمان های ورزشی اعم از سازمان تربیت بدنی، فدراسیون های ورزشی، ادارات کل تربیت بدنی استان های منتخب و آکادمی های ملی المپیک می باشد و حجم نمونه 164 نفر به دست آمد. روش نمونه گیری به صورت طبقه بندی تصادفی بوده است. به منظور تحلیل داده های پژوهش و استنباط آماری، از تحلیل های گوناگونی استفاده گردیده است. ابتدا به منظور شناخت وضعیت سرمایه اجتماعی و مدیریت دانش، از آزمون t تک نمونه ای استفاده گردید. سپس برای شناختن متغیرهای مکنون از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده گردید. سپس با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی و فن تحلیل مسیر معناداری روابط به دست آمده آزمون گردید تا نهایتا مدل مفهومی پژوهش به درستی به دست آید. در ادامه، از آزمون معنی داری ضریب همبستگی برای بررسی ارتباط میان اجزای متغیرهای تحقیق بهره گرفته شد. نهایتا به منظور آزمون فرضیه های تحقیق از تحلیل رگرسیون و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SPSS و LISREL استفاده شده است.
     در بررسی ارتباط سرمایه اجتماعی و فعالیت کسب دانش با استفاده از معادلات ساختاری، خروجی نرم افزار نشاندهنده مناسب بودن ودل سازحتاری برازش یافته برای آزمون فرضیه می باشد. نسبت خی دو به df زیر 1 می باشد، بنابراین، میزان خی دو مقدار مناسب و پایین یاست. میزان AGFI=0/92 ، GFI=0/95 ، RMSEA=0/000 نیز نشاندهنده مناسب بودن برازش مدل ساختاری است. به عبارت دیگر، داده های مشاده شده تا میزان زیادی منطبق بر مدل مفهومی پژوهش است.
     در بررسی اربتاط سرمایه اجتماعی و بکارگیری دانش با استفاده از مدل معادلات ساختاری، اولا خروجی نرم افزار نشاندهنده مناسب بودن مدل ساختاری برازش یافته برای آزمون فرضیه می باشد (تست خی دو به df زیر 1 می باشد، بنابراین میزان خی دو مقدار مناسب و پایین است). میزان
AGFI=0/92 ، GFI=0 ، RMSEA=0/042 نیز نشاندهنده مناسب بدون برازش مدل ساختاری است. به عبارت دیگر، داده های مشاهده شده به میزان زیادی منطبق بر مدل مفهومی پژوهش است. بر اساس نتایج این پژوهش، به منظور مدیریت و توسعه مناسب دانش سازمانی در سازمان ورزشی مورد تحقیق، فراهم آوردن جوی در سازمان مملو از اعتماد متقابل، ارتباطات اثربخش و تعاملات مناسب میان اعضا به گونه ای که تسهیل کننده تضارب ایده ها و افکار میان کارکنان و تشویق کننده نوآوری در سازمان باشد، توسط مدیریت سازمان ضروری است.
نویسنده : حبیب هنری
تعداد صفحه : 21
مشخصات فایل : 1.75MB / PDF
قیمت : رایگان