تأثیر اسانسهای اوکالیپتوس کامالدولنسیس (Eucalyptus camaldulensis)، پونة معطر (Mentha pulegium) و آلوئه ورا (Aloe vera) در رفتار رشد باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) و لاکتوکوک
چکیده
در این مطالعه، رفتار رشد تعداد مشخصی از جدایه های باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه، در غلظتهای 20، 40، 80، 160 و 320 میکرولیتر بر میلیلیتر، از اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس، پونة معطر و آلوئه ورا و غلظتهای 05/0، 12/0، 5/0، 1 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر از داروی کلرآمینT در دمای 25 درجة سانتیگراد و نیز حداقل غلظت مهارکنندگی آنها مطالعه شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت اسانس های اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر از رشد اکثر جدایه های باکتری ها ممانعت شد؛ به طوری که، در غلظتهای 160 و 320 میکرولیتر بر میلیلیتر از آن اسانس ها، طی زمانهای 60 و 90 دقیقه پس از انکوباسیون، رشد اکثر جدایه ها متوقف شد، اما اسانس آلوئه ورا تأثیر چشمگیری در توقف رشد جدایه های باکتری ها نداشت. با افزایش غلظت داروی کلرآمینT، ممانعت درخور توجهی در رشد پرگنه ها دیده شد؛ به طوری که، در غلظتهای 5/0 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر از دارو، طی زمانهای 4 و 10 ساعت پس از انکوباسیون، هیچ کدام از جدایه ها رشد نداشتند. بنابراین، نتایج نشان داد که اولاً، تأثیر ضدباکتری اسانسهای گیاهی مذکور علیه باکتری های مورد نظر بسیار کمتر از کلرآمینT است؛ ثانیاً، تأثیرات ضدباکتری اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر بیشتر از تأثیرات ضدباکتری اسانس آلوئه ورا بوده است. بنابراین، در صنعت آبزیپروری میتوان از اسانسهای پونة معطر و اکالیپتوس کامالدولنسیس و نیز داروی کلرآمینT، بهمنزلة ضدعفونیکنندة آب، برای پیشگیری از بیماری استفاده کرد.
نویسنده : سیده مهسا مقیمی، مهدی سلطانی، سید سعید میرزرگر، مریم قدرتنمادر این مطالعه، رفتار رشد تعداد مشخصی از جدایه های باکتریهای استرپتوکوکوس اینیایی و لاکتوکوکوس گارویه، در غلظتهای 20، 40، 80، 160 و 320 میکرولیتر بر میلیلیتر، از اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس، پونة معطر و آلوئه ورا و غلظتهای 05/0، 12/0، 5/0، 1 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر از داروی کلرآمینT در دمای 25 درجة سانتیگراد و نیز حداقل غلظت مهارکنندگی آنها مطالعه شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت اسانس های اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر از رشد اکثر جدایه های باکتری ها ممانعت شد؛ به طوری که، در غلظتهای 160 و 320 میکرولیتر بر میلیلیتر از آن اسانس ها، طی زمانهای 60 و 90 دقیقه پس از انکوباسیون، رشد اکثر جدایه ها متوقف شد، اما اسانس آلوئه ورا تأثیر چشمگیری در توقف رشد جدایه های باکتری ها نداشت. با افزایش غلظت داروی کلرآمینT، ممانعت درخور توجهی در رشد پرگنه ها دیده شد؛ به طوری که، در غلظتهای 5/0 و 2 میلیگرم بر میلیلیتر از دارو، طی زمانهای 4 و 10 ساعت پس از انکوباسیون، هیچ کدام از جدایه ها رشد نداشتند. بنابراین، نتایج نشان داد که اولاً، تأثیر ضدباکتری اسانسهای گیاهی مذکور علیه باکتری های مورد نظر بسیار کمتر از کلرآمینT است؛ ثانیاً، تأثیرات ضدباکتری اسانسهای اکالیپتوس کامالدولنسیس و پونة معطر بیشتر از تأثیرات ضدباکتری اسانس آلوئه ورا بوده است. بنابراین، در صنعت آبزیپروری میتوان از اسانسهای پونة معطر و اکالیپتوس کامالدولنسیس و نیز داروی کلرآمینT، بهمنزلة ضدعفونیکنندة آب، برای پیشگیری از بیماری استفاده کرد.
تعداد صفحه : 14
مشخصات فایل : 490KB / PDF
قیمت : رایگان