مقالات /ادبیات معاصر / «بررسی مقاومت سیاهان آمریکا علیه گفتمان مسلط در رمان آبی‌ترین چشم موریسون» (از دیدگاه نوتاریخی‌باوری و مادی‌گرایی فرهنگی) به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

«بررسی مقاومت سیاهان آمریکا علیه گفتمان مسلط در رمان آبی‌ترین چشم موریسون» (از دیدگاه نوتاریخی‌باوری و مادی‌گرایی فرهنگی)

چکیده
   آبی‌ترین چشم از تونی موریسون، بیان کنندة یکی از ابعاد ایدئولوژی مسلط آمریکاست، در این رمان، گفتمان هژمونیک سفیدپوستان آمریکا، سیاهان را هر چه بیشتر مجبور به پذیرش استانداردهای بورژوازی زندگی می‌کرد. این پژوهش به جامعة سرمایه‌داری و استانداردهای بورژوازی ایالات متحده می‌پردازد و روی عنصر ایستادگی در برابر ایدئولوژی مسلط بر اساس دو مکتب مادیگرایی فرهنگی و نو‌تاریخی‌باوری تمرکز دارد. در جامعة‌ آبی‌ترین چشم، اکثریت قریب به اتفاق سیاهان، از خود بیگانه و از خود متنفرند، کلاودیا و خواهرش دو شخصیتی‌اند که در برابر استانداردهای زیبایی ایستادگی می‌کنند. با تأکید بر عنصر مقاومت، در این رمان نظریة نوتاریخی‌باوران درست به نظر می‌رسد، چرا که مقاومت‌های کلاودیا در برابر هژمونی جامعة‌ آمریکا شکست می‌خورد. اما بنابر نظر آلن‌سین‌فیلد- یکی از مادیگرایان فرهنگی- که معتقد به پیروزی احتمالی مقاومت (صدای مخالف) بر ایدوئولوژی مسلط است، در جامعة آمریکایی رمان، ‌چنین فرایندی رخ داده است، امروز سیاهان جامعة‌ آمریکا با تکیه بر عناصر بازمانده و شکوفای فرهنگ آفریقایی-آمریکایی خود به ارزش و زیبایی خود پی برده‌اند و این کمترین کاری است که مقاومت‌ سیاهان می‌توانسته انجام داده باشد.
نویسنده : سجاد قیطاسی، علی حسن سهراب نژاد
تعداد صفحه : 15
مشخصات فایل : 277KB / PDF
قیمت : رایگان