مقالات /مدیریت / اولویت بندی نقاط نیازمند بهبود در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان بر اساس نظام خودارزیابی بر مبنای مدل کیفیت اروپایی (EFQM) به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

اولویت بندی نقاط نیازمند بهبود در بیمارستان الزهرای (س) اصفهان بر اساس نظام خودارزیابی بر مبنای مدل کیفیت اروپایی (EFQM)

چکیده

     مقدمه: سازمان های پیش رو در دنیای امروز در تلاش برای کسب نتایج و مزایای رقابتی هستند. امروزه، استفاده از شیوه های نوین مدیریتی و بکارگیری ابزارهای نوین مدیریت در حصول نتایج سازمانی مطلوب تاثیرگذار هستند. مدل سرآمدی یا مدل تعالی سازمانی، یکی از کاربردی ترین مدل های ارزیابی است که معیارهای ارزیابی خطوط راهنمایی برای سازمان ها را ایجاد می کند تا پیشرفت عملکرد خود را در زمینه مدیریت کیفیت و سرآمدی سازمانی اندازه گیری کند. هدف این مطالعه، شناخت نقاط قابل بهبود در بیمارستان الزهرا (س) با استفاده از مدل (EFQM) بود.
     روش بررسی: این مطالعه، یک مطالعه کاربردی، از نوع مقطعی - توصیفی است. جامعه پژوهش شامل کلیه مدیران بالینی و پشتیبانی بیمارستان الزهرا (س)، در رده های مختلف (میانی، ارشد و عملیاتی) در سال 1389 بود. این پژوهش با استفاده از رویکرد پرسش نامه از مدل های سرآمدی اجرا شد. روایی ابزار، پس از متناسب سازی سوالات پرسش نامه براساس شرایط بیمارستانی با استفاده از نظرات خبرگان سنجیده شد و پایایی آن با محا
سبه آلفای کرونباخ، 0/88  تایید شد که به صورت سرشماری، پرسشنامه ها را تکمیل کردند. تحلیل داده ها برحسب نوع آن ها و با استفاده از آزمون های t و ANOVA در نرم افزار SPSS نسخه 13 تحلیل شد.
     یافته ها: بیمارستان مورد مطالعه در کل، 502/78 امتیاز کسب نمود. در حوزه توانمندسازها (259/60) و در حوزه نتایج (243/08) حاصل گردید. امتیاز و درصد هرکدام از معیارهای نه گانه این مدل به شرح زیر به دست آمد: رهبری 52 امتیاز (52 درصد)، خط مشی و استراتژی 43 امتیاز (54 درصد)، منابه انسانی 42 امتیاز (47 درصد)، منابع و شراکت ها 50 امتیاز (56 درصد)، فرایند ها 70 امتیاز(50/6 درصد)، نتایج مشتری 97 امتیاز (48/8 درصد)، نتایج کارکنان 31/5 امتیاز (35 درصد)، نتایج جامعه 30/7 امتیاز (51 درصد) و نتایج کلیدی عملکرد 83/6 (55/7 درصد).
     نتیجه گیری: اجرای مدل خودارزیابی در این بیمارستان منجر به شناخت نقاط قوت و نقاط نیازمند بهبود شد. از معیارهای توانمندساز، معیار کارکنان و از معیارهای نتایج، معیار نتایج کارکنان و معیار نتایج مشتری کمترین امتیازات را حاصل نمودند که به عنوان نقاط نیازمند بهبود اولویت بندی می شوند. بنابراین بیشتر باید مورد توجه قرار گیرند و بیمارستان برای بهبود این معیارها برنامه اصلاحی تنظیم کند.
نویسنده : مرضیه جوادی، حمید گنجی، احمدرضا رئیسی، مریم یعقوبی، پروین همتیان
تعداد صفحه : 9
مشخصات فایل : 452KB / PDF
قیمت : رایگان