مقالات /مدیریت / ارائه مدلی جهت بومی سازی نظام آراستگی محیط کار (5S) در ادارات و سازمان های تولیدی و خدماتی کشور به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

ارائه مدلی جهت بومی سازی نظام آراستگی محیط کار (5S) در ادارات و سازمان های تولیدی و خدماتی کشور

چکیده

     بی شک امروزه اهمیت اجرای نظام های مدیریت کیفیت و اخذ استاندارهای آن بر کسی پوشیده نیست، ولی براستی چرا پس از گذشت سال ها همچنان سازمان های تولیدی و خدماتی در کشور ما (البته جز تعداد معدودی) بقیه سازمان ها حتی با وجود پیاده سازی این سیستم ها و اخذ گواهی های مربوطه همچنان از عدم بهره وری و کیفیت های مناسب با نیازهای روز جهانی رنج می برد. سال هاست سیستم های کیفیت و بهره وری مانند: TPM ، QCC ، TQC ، HACCP ISO9000 ، ISO14000 ، TQM و ... وارد سیستم های آموزشی و صنعتی ما شده و تعداد بسیاری مقاله، پایان نامه، کتاب و ... به چاپ رسیده، ولی به عقیده بسیاری از کارشناسان (البته بجز برخی موارد) چیزی جز شعار نتیجه در خور توجه دیگری نداشته است. حال دو سوال اساسی مطرح است.
1. آیا قبیل سیستمها کارایی لازم ندارند؟
2. آیا نحوه پیاده سازی های ما دچار عیب و نقص است؟
     به عقیده بسیاری از صاحب نظران یکی از مهمترین علل عدم توفیق این گونه سیستمها در بسیاری یا حتی همه موارد عدم بومی سازی صحیح یعنی تبدیل به یک مدل بومی سازی متناسب با فرهنگ و باورهای دینی، و شرایط کشورمان ایران بوده است.
     5S ازجمله سیستم هایی است که طبق نظر بسیاری از صاحبنظران، پایه اول و سنگ زیربنای سایر سیستم های کیفیتی و بهره وری مانند: TPM ، QCC ، TQC ، HACCP ، ISO9000 ، ISO14000 ، TQM و ... می باشد که توصیه می گردد شرکت ها قبل از پیاده سازی اینگونه سیستم ها اقدام به انجام و اجرای اصول نظام آراستگی 5S بنمایند. در این مقاله ما به موانع و مشکلات اجرای 5S یا سایر سیستم ها کیفیتی در سیستم های تولیدی و خدماتی کشور پرداخته و سپس به بررسی چگونگی بومی سازی 5S در ادارات بنیاد شهید استان اصفهان (27 اداره) به عنوان مدلی جهت بومی سازی 5S در سازمان های اداری و خدماتی کشور پرداخته ایم و اثرات قابل توجه آن را در افزایش بهره وری مورد بررسی قرار داده ایم.

نویسنده : داود حقیقی
تعداد صفحه : 16
مشخصات فایل : 2.65MB / PDF
قیمت : رایگان