مقالات /تربیت بدنی / ابعاد ارزیابی عملکرد مربیان ملی کشور ارائه مقیاس اندازه گیری به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

ابعاد ارزیابی عملکرد مربیان ملی کشور ارائه مقیاس اندازه گیری

چکیده

     هدف از انجام این تحقیق، تبیین مدل تاییدی و مقیاس ارزیابی عملکرد مربیان ملی کشور بود.
این تحقیق به روش توصیفی پیمایشی انجام شد. برای تهیه این مقیاس که برای ارزیابی عملکرد مربیان ملی کشور در فدراسیون‌های رتبه 1 و 2 طراحی شده، فهرستی از متغیرهای اثرگذار بر عملکرد مربیان تهیه و با انجام یک مطالعه تاییدی بر روی مطالعه اکتشافی تهیه شد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه‌ای در 35 سوال پاسخ بسته بود که اساتید دانشگاه روایی آن را تایید و ضریب پایایی آن به روش آلفای کرونباخ 974/0 تعیین شد (01/0 P). پرسشنامه در اختیار 450 تن از مربیان نخبه، مدیران، ورزشکاران ملی، اساتید دانشگاه و کارشناسان ورزش کشور قرار گرفت و تعداد 407 پرسشنامه تحلیل و سپس مدل تاییدی و مقیاس ارزیابی عملکرد مربیان ملی کشور به دست آمد.
     مقیاس ارزیابی عملکرد مربیان ملی کشور متشکل از پنج عامل بود. در مدل تاییدی، روابط بین هر یک از عامل‌ها، بارهای عاملی اثرگذار بین عوامل و معادلات ساختاری مدل به دست آمدند. ساختار حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی تایید و مسیر بین عامل‌ها به دست آمد. اعتبار مدل با شاخص‌های نیکویی بر ارزش آن تایید شد. در این مدل، سه عامل توانایی‌های فنی، مهارت‌های رهبری و مهارت‌های ویژه به عنوان عامل‌های مستقل ظاهر شدند که بر مهارت‌های ارتباطی مربیان اثر گذاشته و نهایاتا بر توان عملیاتی مربیان اثر می‌گذارند. معادله مهارت‌های ارتباطی از سه عامل مهارت‌های رهبری، مهارت‌های ویزه و مهارت‌های فنی تشکیل شده که ضریب مهارت‌های ویژه منفی است. در معادله مهارت‌های عملیاتی مربیان تنها عاملی که نقش‌آفرینی می نماید، مهارت‌های ارتباطی است. در معادلات ساختاری، نقش منفی مهارت‌های ویژه نشانگر ضعف عملکرد مربیان در این حوزه داشته و لازم است در دوره‌های آموزشی و اسخدام مربیان مدنظر قرار گیرد.
    از مقیاس ارائه شده می‌توان برای ارزیابی عملکرد مربیان ملی استفاده نمود لیکن باید به بارهای عاملی هر متغیر و نقش روابط بین عامل‌ها در داخل مدل توجه نمود. نقش مهارت‌های ارتباطی به عنوان مرکز ثقل مدل حائز اهمیتی ویژه است. مناسب است مدیارن برای ارتقای این مهارت مربیان، کلاس‌های بازآموزی درارتباط با مهارت‌های رهبری و مهارت‌های ویژه برگزار نمایند. همچنین، نقش منفی مهارت‌های ویژه در مدل نشان از ضعف مربیان در این حوزه دارد که لازم است در انتخاب مربیان مدنظر قرار گیرد.

نویسنده : مهرزاد حمیدی، ژاله معماری، محسن حمیدی
تعداد صفحه : 20
مشخصات فایل : 778KB / PDF
قیمت : رایگان