اخبار / وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری / هدایت پروژه‌های علمی به سمت فناوری های دفاعی با مشارکت 30 دانشگاه به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

هدایت پروژه‌های علمی به سمت فناوری های دفاعی با مشارکت 30 دانشگاه

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هدایت پروژه های تحقیقاتی به سمت حوزه دفاعی را از برنامه های خود دانست و گفت: توسعه فناوریهای دفاعی به دلیل چند دانشی بودن موجب توسعه سایر فناوریها می شود و 30 دانشگاه کشور در این زمینه مشارکت دارند. دکتر کامران دانشجو در گفتگو با خبرنگار مهر، با تاکید بر این مطلب که سمت و سوی وزارت علوم در حوزه اجرای پروژه های تحقیقاتی، کاربردی کردن طرحهای پژوهشی است، خاطر نشان کرد: تاکنون بیش از 22 میلیارد تومان از قراردادهای پژوهشی در بخش دفاعی بوده است و مابقی نیز پروژه های است که با همکاری وزارتخانه هایی چون ارتباطات و فناوری اطلاعات و جهاد کشاورزی اجرایی می شود. وی اضافه کرد: از جمله این پروژه های مشترک می توان به امضای تفاهم نامه 67 میلیارد تومانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با وزارت صنعت و معدن و تجارت اشاره کرد.
 
وزیر علوم در عین حال با اشاره به برنامه های پیشنهادی خود به مجلس در زمان دریافت رای اعتماد از نمایندگان مجلس اضافه کرد: در برنامه های پیشنهادی خود به مجلس اعلام کردم که 50 درصد تحقیقات دانشگاه ها و پژوهشگاه های وابسته به وزارت علوم در راستای افزایش توان دفاعی کشور سوق داده می شود.
  عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت، ادامه داد: تاکنون به این سمت حرکت شده است ولی هنوز به آنچه مد نظر برنامه ارائه شده به مجلس بوده است، نرسیده ایم.
 
وی از فناوریهای دفاعی با عنوان فناوریهای "مرز دانش" (Edge of technology) یادکرد و افزود: فناوریهای دفاعی مانند هواپیما، ماهواره، موشک، رادار، کشتی به دلیل چند دانشی بودن از جمله فناوریهای پیشرفته هستند که پیشرفت در آنها توسعه سایر فناوریها را به دنبال دارد از این رو در همه دانشگاههای دنیا تحقیقات دفاعی انجام می شود و ما هم قایل به این هستیم که تحقیقات در زمینه افزایش توان صنایع دفاعی باید در دانشگاه ها انجام شود و تاکنون نیز حدود 30 دانشگاه دولتی را در این زمینه مشارکت داده ایم.
 
وزیر علوم به پیشرفت های محققان کشور در زمینه طراحی و ساخت ماهواره ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در برخی از دانشگاه های کشور با راه اندازی گرایش طراحی و ساخت ماهواره، دانش در زمینه های تولید انواع کامپوزیت های مورد نیاز صنایع هوافضا، زیر ساختهای ماهواره، طراحی سازه، سیستم های کنترل حرارتی آن، سیستم های پیشرانش، سیستم های مخابراتی ، کنترل وضعیت و پایداری و طراحی چیدمان سیستمهای ماهواره را نه تنها به دست آورده ایم بلکه این دانش در دانشگاههای ما بومی سازی شده است و به دانشجویان ارائه می شود.

تاریخ خبر دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۱