ضمن آرزوی موفقیت به اطلاع می رسانیم؛ ثبتنام آزمون وكالت مركز وكلا،كارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه - نوبت دوم آغاز شد.
مهلت ثبت نام تا 26 دی 1402 می باشد.
شرایط و مدارک لازم<>١- تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران.
٢- اعتقاد و التزام عملی به احکام و مبانی دین مقدس اسلام.
٣- اعتقاد و تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه و قانون اساسی.
٤- داشتن دانشنامه معتبر کارشناسی یا بالاتر حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی (از دانشکدههای داخل یا خارج کشور که مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد) یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تأیید مرجع صالح (ملاك فارغ التحصیلی داوطلب تاریخ 1403/06/31 میباشد.)
تبصره١: مرکز وکلا مکلف است به منظور احراز شرایط فوق از مراجع ذیصلاح مربوطه استعلام نماید و مراجع مزبور مکلفند حداکثر ظرف مدت ٢ ماه پاسخ لازم را اعلام نمایند.
تبصره ٢: کسانی که فاقد مدرك کارشناسی حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی با تأیید مرجع صالح بوده و فقط دارای مدارك بالاتر رشتههای فوقالذکر هستند، در صورت شرکت در آزمون مدرك بالاتر آنان جایگزین مدرك مرتبط کارشناسی نخواهد شد و مورد پذیرش نمیباشد؛ بنابراین از ارائه مدارك بالاتر به جز مدارك کارشناسی عنوانشده خودداری نمایند.
تبصره ٣: مدرك معادل حوزوی مدرکی است که مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد.
تبصره ٤: دارندگان مدارك کارشناسی ناپیوسته حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی با مدرك کاردانی مرتبط به شرط آن که واحدهای دروس دوره کارشناسی حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی را گذرانده باشند، مجاز به شرکت در آزمون هستند.
تبصره ٥: دارندگان مدارك کارشناسیارشد پیوسته حقوق، فقه و مبانی حقوق اسلامی، با مدرك کارشناسی مرتبط، مجاز به شرکت در آزمون هستند.
تذکر: (مدارك معادل یا مدارك دارای ارزش استخدامی »داخلی سازمانها« پذیرفته نیست.)
5- داشتن حداقل ٢٤ سال تمام شمسی و حداکثر ٦٥ سال تمام شمسی در زمان صدور پروانه وکالت.
تبصره١: شرکت در آزمون برای افرادی که در زمان آزمون شرط سنی را ندارند اما در زمان صدور پروانه (در صورت قبولی در فرایندهای آزمون و احراز صلاحیت) شرط سنی را داشته باشند، بلامانع است.
6- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم برای آقایان تا تاریخ ٣١/٠٦/١٤٠٣.
7- عدم سوءپیشینه مؤثر کیفری و عدم محرومیت از حقوق اجتماعی.
٨- عدم اعتیاد به مواد مخدر و سکرآور به تأیید سازمان پزشکی قانونی و عدم تجاهر به فسق.
9- عدم اشتغال اعم از رسمی، قراردادی، پیمانی در وزارتخانهها، سازمانها، ادارات و شرکتهای دولتی، نهادهای انقلابی، شهرداریها و مؤسسات مأمور به خدمات عمومی و عدم اشتغال به سردفتری یا دفتریاری در زمان صدور مجوز و پس از آن مادامی که شخص به وکالت موضوع این آییننامه اشتغال دارد.
تبصره١: مشاغل آموزشی یا پژوهشی در دانشگاهها از مقررات شرایط فوق مستثنی میباشد.
10- نداشتن سوءشهرت.
11- داشتن وثاقت و تعهد به اصل نظام و قانون اساسی.
١٢) عدم محکومیت به انفصال دائم از خدمات قضائی یا خدمات دولتی یا وکالت دادگستری.
تبصره ١: داوطلبانیکه موفق به کسب حد نصاب تراز در مرحله آزمون کتبی میشوند برای اخذ پروانه وکالت باید شرایط مقرر در ماده ٥ آئیننامه اجرایی مرکز وکلا و سایر قوانین و مقررات حاکم بر اخذ پروانه وکالت و مفاد آنها را دارا باشند، آگاهی از این شرایط و مقررات هنگام ثبتنام در آزمون بر عهده داوطلبان است و مسئولیت عدم احراز شرایط در قوانین مذکور متوجه ایشان خواهد بود. همینطور قبولی در هر یک از مراحل آزمون برای شرکتکنندگانی که شرایط ذکرشده در قوانین و آییننامههای مربوطه را نداشته باشند، هیچگونه حقی ایجاد نمیکند.
٢) متقاضیان در هنگام ثبتنام، حق انتخاب صرفاً یک استان (با اولویت داوطلبین بومی) جهت انتخاب حوزه قضایی محل خدمت را دارا میباشند.
٣) پرداخت هزینه ثبتنام به صورت اینترنتی: متقاضیان واجد شرایط میبایست نسبت به پرداخت وجه ثبتنام به مبلغ 4/400/000 ریال به صورت الکترونیکی و یا از طریق کارتهای بانکی متصل به شبکه شتاب اقدام نمایند.زمان آزمون و نحوه دریافت کارت<>کارت شرکت در آزمون از روز سهشنبه به تاریخ 1402/12/15 برای مشاهده و پرینت بر روی درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش آموزش کشور قرار خواهد گرفت.
آزمون در روز جمعه به تاریخ 1402/12/18 با توجه به آمار شرکتکنندگان، حسب مورد در "مراکز استانها" برگزار خواهد شد.
ساعت شروع و محل برگزاری آزمون بر روی کارت شرکت در آزمون درج و به هنگام پرینت کارت به آگاهی داوطلبان خواهد رسید.تذکرات مهم<>١. داوطلبان ضروری است تا پایان مهلت ثبتنام نسبت به تعیین وضعیت ایثارگری خود اقدام نمایند. بدیهی است پس از پایان مهلت ثبتنام هیچگونه اقدامی امکانپذیر نمیباشد.
٢. با توجه به مشکلات پیش آمده در سالهای گذشته، قبل از ثبت درخواست اعمال سهمیه به ارگان صادرکننده ایثارگری مراجعه کرده و از تأیید سهمیه ایثارگری خود از ارگان مربوطه اطمینان حاصل نمایید. پس از اعلام نتایج آزمون سهمیه ایثارگری داوطلبان از ارگان مربوطه استعلام میشود و در صورت عدم تأیید، قبولی داوطلب کأنلَمیکُ ن میباشد.
٣. مناطق عملیانی بر اساس مصوبه شورای عالی دفاع تعیین میشود.
٤. همسران رزمندگان (متقاضیانی که همسران آنان فقط دارای شرط مدت حضور در جبهه میباشند) مشمول استفاده از سهمیه رزمندگان نمیباشند.
٥. کد پیگیری ١٢ رقمی ارگان استفادهکننده از سهمیه رزمندگان (حسب مورد سپاه پاسداران و یا نیروهای مسلح)، برای هر آزمون و هر سال متفاوت است. لذا متقاضیان باید برای این آزمون، کد پیگیری جدید از ارگان ذیربط دریافت و آن را در زمان ثبتنام در محلی که در تقاضانامه ثبتنام اینترنتی در نظر گرفته شده است، درج نمایند.
٦. به موجب الحاق بند چ ماده ٨٨ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه به ماده ٥٩ قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران مشمولین استفاده از سهمیه ایثارگران فقط موارد ششگانه فوق هستند.
اعمال سهمیه ایثارگری برای افراد از طریق استعلام از ارگان مربوط توسط سازمان سنجش آموزش کشور انجام خواهد شد و در نهایت تأیید نهایی بررسی واجد شرایط بودن پذیرفتهشدگان برای استفاده از سهمیه ایثارگران با مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه است.
٨. چنانچه داوطلبی در سهمیه آزاد شرکت کرده باشد، اعلام بعدی او در مورد ایثارگری مسموع نخواهد بود.
نظر به اینکه پذیرش متقاضیان در سهمیه انتخابی آنان صورت میگیرد، ضروری است متقاضیان ارجمند هنگام ثبتنام در انتخاب گزینه سهمیه عادی یا ایثارگران دقت نمایند.
جهت ثبت نام اینجا کلیک نمایید.
منابع، جزوات و نمونه سوالات آزمون های استخدامی