وزارت راه و شهرسازی نسبت به برگزاری آزمونهای ورود به حرفه مهندسان بطور هماهنگ و همزمان در سراسر كشور اقدام مینماید.
مهلت ثبت نام تا 18 دی ماه 1402 می باشد.
مدرک تحصیلیمطابق با ماده 7 آئين نامه اجرایی قانون نظام مهندسی و كنترل ساختمان صرفاً مدارك مورد تایيد وزارت علوم، تحقيقات و فناوری به منظور صدور پروانه اشتغال بكار مورد تایيد میباشند. همچنین مطابق ماده 6 قانون نظام مهندسی و كنترل ساختمان رشته های معماری، عمران، تاسیسات مكانیكی، تاسیسات برقی، شهرسازی، نقشه برداری و ترافیک جزء رشته های اصلی میباشند.
با توجه به مصوبات كميسيون موضوع تبصره ذیل ماده 7 قانون (همارزی) كليه دارندگان مدارك تحصيلی كارشناسی و كارشناسی ناپيوسته با عناوین متفاوت از رشته های اصلی، مدارك تحصيلی كارشناسی ناپيوسته فاقد مدرك كاردانی در رشته های اصلی و كارشناسی ارشد و دكتری فاقد مدرك كارشناسی در رشته های اصلی و مواردی از این قبيل جهت اطلاع از امكان يا عدم امكان دريافت پروانه اشتغال به كار در رشته و صلاحیت موردنظر، نسبت به كسب نظر از اداره كل استان محل سكونت خود قبل از ثبت نام اقدام نمايند تا پس از قبولی در آزمون برای دريافت پروانه اشتغال به كار با مشكل قانونی مواجه نگردند.سابقه کار حرفه اینحوه محاسبه سنوات حرفه ای مهندسان: حداقل سوابق كارآموزی برای شركت در آزمون ورود به حرفه مهندسان از تاريخ اخذ مدرك تحصیلی در هر مقطع تا 18 اسفندماه 1402 و به شرح جدول شماره (1) میباشد. (مطابق ماده 5 آيین نامه اجرايی قانون).
توجه: متقاضیانی كه سنوات لازم را تا 18 اسفندماه 1402 احراز ننمايند امكان ثبت نام و شركت در آزمون را ندارند و در صورت نداشتن شرايط لازم و ورود اطلاعات نادرست جهت ثبت نام و قبولی در آزمون، قبولی آنان كان لم يكن تلقی شده و با آنها مطابق ضوابط و مقررات برخورد خواهد شداعتبار قبولی آزمون هااعتبار قبولی در كليه آزمون های مهندسی، كاردانی و معماران تجربی حداكثر به مدت 3 سال از تاريخ برگزاری آزمون میباشد. لذا ضروری است قبول شدگان در آزمون مذكور در مهلت تعيين شده نسبت به اخذ پروانه اشتغال بكار مهندسی خود اقدام نمایند. در غير اینصورت صدور پروانه اشتغال به كار منوط به شركت و قبولی در آزمون بعدی خواهد بود.
تذكر: قبولی آزمون كسانی كه در زمان ثبت نام فاقد شرایط لازم برای دریافت پروانه باشند كان لم یكن تلقی میگردد.
آزمون های ورود به حرفه مهندسان و كاردان های فنی ساختمان در كليه رشته ها فقط در پایه 3 به صورت تستی برگزار میگردد و ارتقاء پایه طبق آئين نامه اجرایی قانون و دستورالعملهای ابلاغی صورت میگيرد.
آزمون تعيين صلاحیت حرفه ای معماران تجربی در پایه های 1، 2 و 3 به صورت تستی برگزار میگردد. بخش های آزمون و شکل برگزاری آن هاآزمون تمامی رشته ها بصورت تستی و چهار گزینه ای میباشد.
آزمون تمامی رشته ها بصورت كتاب باز میباشد.
حدنصاب قبولی در آزمون های ورود به حرفه مهندسان و كاردان های فنی ساختمان در تمامی رشته ها و صلاحیت آن %50 میباشد.
حدنصاب قبولی در آزمون های ورود به حرفه مهندسان در رشته عمران صلاحیت های "طرح و اجرای گود، پی و سازه نگهبان" و "ارزیابی، طرح و اجرای بهسازی" %60 میباشد.
حدنصاب قبولی در آزمون تعيين صلاحیت حرفه ای معماران تجربی برای پایه سه %50 پایه دو %55 و پایه یك %60 میباشد.
جهت ثبت نام اینجا کلیک نمایید.
منابع، جزوات و نمونه سوالات آزمون های استخدامی