اخبار / دانشگاهی / ابهام داوطلبان در مورد نحوه مصاحبه و پذیرش دکتری ۹۵ به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

ابهام داوطلبان در مورد نحوه مصاحبه و پذیرش دکتری ۹۵

   دریافت جزوات، نکات کلیدی، نمونه سوالات، پاسخنامه ها، منابع و کتب کلیــه رشتــه های دکتـــری و سایر مقاطع دانشگاه های مختلف کشور از سایت سنجش3
خبرگزاری فارس در گزارش امروز خود به بررسی تأثیر آزمون کتبی سنجش در فرآیند پذیرش  و تعداد دعوت شدگان به مصاحبه دکتری پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، بیش از ۱۲۰ هزار داوطلب در آزمون دوره دکتری نیمه متمرکز سال ۹۵ در روز جمعه ۱۴ اسفند ۹۴ در ۵۴ شهرستان مختلف کشور شرکت کردند.

در حالی که آمار داوطلبان آزمون ورودی دوره دکتری نیمه متمرکز سال ۹۵، نسبت به آمار داوطلبان سال ۹۴، تعداد ۴۳ هزار و ۵۶۶ داوطلب و نسبت به آمار داوطلبان سال ۹۳، تعداد ۸۲ هزار و ۲۹۷ داوطلب کمتر بود این داوطلبان در روز ۱۶ فروردین ماه کارنامه خود را دریافت کردند و قرار شد برای انتخاب ۵۰ کدرشته محل به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند.

بر اساس آئین‌نامه جدید دوره دکتری، دانشگاه‌ها برای پذیرش اعلام عمومی می‌کنند و داوطلب به دانشگاه مراجعه می‌کنند و دانشگاه‌ها بر اساس شیوه نامه اعلام شده، داوطلبان مورد نظر را انتخاب می‌کنند، سپس فرد ثبت نام موقت را انجام می‌دهد اما دانشگاه اسامی را برای تائید نهایی به سنجش ارسال می‌کند و سنجش بر اساس حد نصاب عمومی اعلام شده، نمره آن فرد و رعایت فرآیندهای قانونی، پذیرش را نهایی می‌کند.

برخی داوطلبان آزمون دکتری در تماس با خبرگزاری فارس نسبت به این شیوه جدید پذیرش ابراز گلایه کردند.

این داوطلبان عنوان کردند: چند مشکل در آزمون دکترا ایجاد شده که حق داوطلبان ضایع می‌شود، یکی اینکه هر متقاضی می‌تواند در ابتدا ۵۰ کدرشته محل انتخاب کند یعنی بالاخره یک کدرشته محل را قبول می‌شود، در حالی که دانشجوی دکترا باید کار تخصصی کند و این کار کاملا با فلسفه دکترا مغایرت دارد، یعنی حتی اگر فردی دارای پایان‌نامه کارشناسی ارشد مرتبط هم نباشد، می‌تواند قبول شود، در حالی که در همه جای دنیا باید پایان‌نامه ارشد و رشته دکترا هماهنگ باشد.

همچنین این داوطلبان آزمون دکتری اعلام کردند: هر داوطلبی که در این کنکور شرکت کرده مجاز به انتخاب رشته شده است، پس فلسفه کنکور چیست؟

مشکل بعدی دانشجویان به واگذاری اختیارات پذیرش به دانشگاه‌ها مربوط می‌شود، این داوطلبان عنوان کردند: به دانشگاه‌ها اختیار داده‌اند که مراحل پذیرش را برگزار کنند و هر دانشگاه خودش یک کنکور برگزار می‌کند.

دانشگاه‌های برتر اعلام کرده‌اند که نفرات برتر را پذیرش می‌کنند، در حالی که هر دانشگاه باید سه برابر ظرفیتش داوطلب برای مصاحبه بگیرد تا صندلی‌ها خالی نماند، ولی اگر پذیرش به این صورت باشد صندلی‌ها خالی می‌ماند، در حالی که متقاضیان بسیاری پشت در هستند.

پاسخ رییس سازمان سنجش داوطلبان آزمون دکتری نسبت به اطلاع‌رسانی دانشگاه‌های پیرامون زمان برگزاری مصاحبه‌ها نیز گلایه داشتند که در رابطه با این مشکلات با ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت‌وگو کردیم.

خدایی با بیان اینکه پذیرش دانشجویان بر اساس شیوه مشخص قانونی صورت می‌گیرد، گفت: ۱۶ فروردین‌ماه امسال اعلام نتیجه کردیم و بیشتر داوطلبان با کسب تراز کل مثبت برای انتخاب رشته مجاز شدند و حالا بر اساس حدنصاب‌های دانشگاه‌ها ۵۸ هزار نفر برای طی مراحل بعدی پذیرش به دانشگاه‌ها معرفی شدند در حالی که ظرفیت پذیرش ۱۳ هزار نفر است یعنی بیش از ۳ برابر ظرفیت پذیرش، داوطلب به دانشگاه‌ها معرفی شده است.

به گفته وی، دانشگاه‌ها نیز موظفند از میان همین داوطلبان معرفی‌شده پذیرش کنند، بنابراین داوطلبی که در ارزیابی‌های علمی موفق باشد پشت در نمی‌ماند.

پاسخ مشاور سازمان سنجش همچنین حسین توکلی مشاور عالی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نیز گفت: به طور کلی داوطلبانی که در کنکور دکترای نیمه‌متمرکز ۹۵ شرکت کردند، اگر دارای تراز کل نهایی یک و بالاتر باشند، می‌توانند برای انتخاب رشته اقدام کنند. بر این اساس از تعداد ۱۲۷ هزار و ۷۲۴ داوطلب حاضر در آزمون دکترا که در روز ۱۴ اسفنــد سـال گذشته برگزار شد، تعداد ۱۲۲ هزار و ۹۳۶ داوطلب نمره کل تراز نهــایی مثبت ( یک و بالاتر) کسب کردند و تعداد ۴ هزار و ۷۸۸ نفر نمره منفی آوردند که برابر ضوابط این افراد اجازه انتخاب رشته ندارند.

وی افزود: تعدادی داوطلب برابر ضوابط اعلام‌شده برای انتخاب ۵۰ کدرشته محل اقدام کردند که این افراد باید تمام مراحل پذیرش را که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود بگذرانند تا به عنوان قبول‌شدگان نهایی اعلام شوند. تعداد ۱۳ هزار و ۲۳۰ نفر به عنوان قبول‌شدگان نهایی پذیرفته می‌شوند و به این صورت نیست که تمام افراد حاضر در آزمون بتوانند وارد دانشگاه‌ها شوند.

پاسخ رییس دانشگاه علم و صنعت محمدعلی برخورداری رئیس دانشگاه علم و صنعت نیز پیرامون نحوه پذیرش دانشجویان دکترا در این دانشگاه گفت: برای پذیرش دانشجو بیش از سه برابر ظرفیت اعلام کردیم و هر دانشگاهی با توجه به ظرفیت خود دانشجو را پذیرش می‌کند و به طور قطع صندلی دانشگاه‌ها خالی نمی‌ماند و رقابت بین داوطلبان باز است.

دریافت جزوات، نکات کلیدی، نمونه سوالات، پاسخنامه ها، منابع و کتب کلیــه رشتــه های دکتـــری و سایر مقاطع
دانشگاه های مختلف کشور از سایت سنجش3

تاریخ خبر سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵