مقالات /مدیریت / میزان به کارگیری مولفه های مدیریت کیفیت فراگیر در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

میزان به کارگیری مولفه های مدیریت کیفیت فراگیر در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی

چکیده

      هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان به کارگیری مدیریت کیفیت فراگیر در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی انجام گرفته است. 
      روش پژوهش: روش پژوهش پیمایشی - توصیفی و جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه است. جامعه پژوهش کلیه مدیران و کارمندان کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی است (180 نفر) که از میان آن ها با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده، تعداد 63 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روش آمار توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت.
 
      یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که میانگین چهار شاخص رهبری برابر با 11/19، بهبود مستمر برابر با 10/98، رویکرد فرآیندی برابر با 9/9 و مشارکت کارکنان برابر با 9/2 در مقایسه با میانگین 12/5 که در این استاندارد برای شاخص های 5 مولفه ای تعیین شده کم تر از حد معمول است. همچنین میانگین سه شاخص رویکرد سیستمی به مدیریت برابر با 8/4، رویکرد واقعی به تصمیم گیری ها برابر با 9/10، و ارتباط سودمند و دوطرفه با تامین کنندگان برابر با 7.64، است که در مقایسه با میانگین 10 که در این استاندارد برای شاخص های 4 مولفه ای تعیین شده، کمتر از حد معمول است. تنها میانگین شاخص توجه به کاربران برابر 12/4 است که در مقایسه با میانگین 12/5 تقریبا برابر است. از آزمون فرضیه های پژوهش می توان نتیجه گرفت که به کارگیری مدیریت کیفیت در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی به طور معنی داری در حد کم رعایت شده است.
 
      اصالت/ارزش: با توجه به وضعیت نامطلوب کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی از نظر استقرار مولفه های مدیریت کیفیت فراگیر
؛ این پژوهش پیشنهادهایی به منظور بهبود وضع موجود و رسیدن به سطح مطلوب و فعلیت یافتن یک نظام جامع ارائه می دهد.

نویسنده : لیلا طاهر خانی، علی رضا فتحی زاده
تعداد صفحه : 19
مشخصات فایل : 522KB / PDF
قیمت : رایگان