مقالات /اقتصاد / بررسی اهمیت و عوامل موثر بر مالیات تورمی در ایران به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

بررسی اهمیت و عوامل موثر بر مالیات تورمی در ایران

چکیده
در اقتصاد بخش عمومی دولت می تواند مخارج و کسری بودجه خود را از طریق انتشار پول تأمین مالی نماید و از این طریق منابع بخش خصوصی را به خود اختصاص دهد .این امر همانطوری که در اغلب کشورهای در حال توسعه در سالهای اخیر نیز مشاهده شده است باعث تشدید تورم و کاهش قدرت خرید پول در این کشورها شده است. از انجا که در این حالت تورم همچون مالیات عمل می کند ، این شیوه تأمین مالی به (( مالیات تورمی )) معروف است.
در مقاله حاضر ابتدا مفهوم مالیات تورمی و تعاریف مختلفی که از این مفهوم و روشهای متفاوت اندازه گیری آن وجود دارد ، مورد بحث قرار گرفته است.سپس اهمیت مالیات تورمی در کشورهای مختلف جهان و ایران در سالهای مختف تجزیه و تحلیل شده ایت.
نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که در طول سه دهه اخیر مخصوصاً 1360 مالیات تورمی در تأمین مالی مخارج و کسری بودجه دولت در کشورمان سهم قابل توجهی داشته است.همچنین این تحقیق نشان میدهد که بر اساس تعاریف مختلف مالیات تورمی و اطلاعات آماری کشور در 1372 – 1338 با افزایش سهم بخشهایی از تولید ناخالص ملی که هزینه جمع آوری مالیات پایین تری دارند ، تأمین مالی تورمی کاهش می یابد.همچنین در این مطالعه مشاهده شده است که با افزایش درآمد سرانه مالیات تورمی درکشور افزایش یافته و افزایش مخارج دولت نیزهمسویی با افزایش مالیات تورمی داشته است. بنابراین لازم است دولت در ترکیب مخارج خود ، بیشتر به مخارجی که ایجاد کننده زمینه های فعالیتهای سیستم مولد را برای بخش خصوصی فراهم می آورد تکیه نموده و به منظور تخفیف آثار نامساعد مالیات تورمی ، نظام مالیاتی کشور را اصلاح نماید.
نویسنده : احمد جعفری صمیمی، رششید شمخال
تعداد صفحه : 31
مشخصات فایل : 1000KB / PDF
قیمت : رایگان