مقالات /اقتصاد / برآورد سری زمانی تابع تقاضای واردات ایران: یک تحلیل مجدد به اشتراک گذاری در Facebook به اشتراک گذاری در Google+ به اشتراک گذاری در Twitter کتاب هدیه دهید

برآورد سری زمانی تابع تقاضای واردات ایران: یک تحلیل مجدد

چکیده
تحقیق عملی تابع تقاضای واردات ، یکی از فعالترین زمینه های تحقیق در اقتصاد بین الملل می باشد . بطور سنتی ، قیمتهای نسبی و درآمد های واقعی مهمترین عوامل موثر در این تابع تقاضا می باشند. بر این دیدگاه دو ایراد و مشکل وارد می باشد:
اول ، عوامل مؤثر بر تابع تقاضای واردات مستقیماً از بهینه سازی مطلوبیت مصرف کننده بدست نیامده است.
دوم ، متغیرهای موجود در تابع تقاضای اقتصاد کلان نیز ناپا یا می باشند.
هدف این مقاله عبارت ازآن است که تابع تقاضای واردات ایران را با توجه به این دو مسأله ( بهینه سازی مطلوب و آزمون پایای متغیرهای آن ) مورد تحلیل مجدد قرار دهد.
مدلی بر اساس حداکثر سازی مطلوبیت بین دوره ای مصرف کننده ارائه گردید ودر نتیجه به تابع تقاضای وارداتی منجر گردید که عوامل مؤثر آن ، متغیر قیمت نسبی و متغیر دیگر متغیر " سطح فعالیت " ( تولید ناخالص داخلی منهای صادرات ) می باشد.
یا فته های بر آورد مدل نشان دهنده آن است که عامل قیمت نسبت به متغیر سطح تولید ( تولید ناخالص داخلی منهای صادرات ) در تابع تقاضای واردات نقش کمرنگ تری دارد. این نتیجه در حالت کوتاه مدت و بلند مدت تفاوتی ندارد. بطور کلی ، عامل درآمدی مؤثر در تابع تقاضای واردات ، از طریق متغیر سطح فعالیت ، تعیین کننده مهم در تابع تقاضای واردات ایران در دوره بررسی 1375- 1338 می باشد.در واقع ، بیانگر این واقعیت است که تعدیل تراز پرداختها را با استفاده از روش حساسیتها مورد شک و تردید قرار می دهند.

نویسنده : جواد پور مقیم
تعداد صفحه : 18
مشخصات فایل : 645KB / PDF
قیمت : رایگان